Vind een praktijk

Heeft u pijn aan uw voet? Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een podoloog bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde podoloog!

Vind een praktijk

Ervaring van Bernard

“Perfecte behandeling, had erg last van voeten, branderigheid met lang lopen of stilstaan. Voor deze klachten zolen aangemeten en sinds het begin geen last meer.”

Loop niet te lang met voetklachten

De vrouw stond aarzelend in de deuropening…

Die aarzelende vrouw in de deuropening van mijn praktijk had al weken hielpijnklachten. Werken ging moeilijk en wandelen ging niet meer. Ze had zelf al van alles geprobeerd. Soms leek het iets beter te gaan maar niets hielp afdoende. Toen er met echografie gezien was dat er sprake was van een peesplaatontsteking kon er een op maat gemaakte, druk ontlastende zool gemaakt worden. Met de juiste rekoefeningen had mevrouw na een paar weken al veel minder klachten.

Loop niet te lang met voetklachten

We zien heel vaak patiënten die al weken klachten hebben

Veel klachten aan het bewegingsapparaat komen door de stand van de voet of de beweging die de voet maakt tijdens de afwikkeling. Voeten veranderen in de loop van de jaren, net als de rest van ons lichaam. Daarom kunnen we ook patiënten vaak helpen met een steunzool. Veelvoorkomende klachten zijn bijvoorbeeld:

Bij artrose is het belangrijk dat het aangedane gewricht rust krijgt tijdens het lopen. Ook daarbij kunnen we helpen met een steunzool waarbij de voet goed ondersteund wordt en daardoor minder pijnlijk.

Onze voeten moeten hard werken

Je denkt er niet zo bij na maar onze voeten moeten hard werken. Ze dragen ons hele lijf tijdens wandelen en tijdens hardlopen vangen ze klappen op van 2-3 x ons lichaamsgewicht. Blijf niet te lang met klachten lopen maar vraag naar advies bij een podoloog of podotherapeut.

Vind een praktijk

Heeft u pijn in uw voet? Podozorgers helpen u graag van uw voetklachten af. Met meer dan 100 Podozorg praktijken is er altijd een Podozorger bij u in de buurt! Klik op de onderstaande knop en vind een de dichtstbijzijnde Podozorg praktijk.

Vind een praktijk

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.