Vind een praktijk

Heeft u pijn aan uw voet? Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een podoloog bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde podoloog!

Vind een praktijk

Ervaring van Gerda

“De podoloog staat altijd voor ons klaar met tips en info en loopt graag een stapje harder voor zijn cliënten.”

Podoloog en pedicure

Pijnlijke likdoorn

Kent u dat, een pijnlijke likdoorn tussen de tenen? Het is klein maar kan ervoor zorgen dat lopen zeer pijnlijk wordt. Een likdoorn is een pijnlijke eeltplek die ontstaat door verhoogde druk. Dit kan komen door een afwijkende afwikkeling van de voeten, een dun vetkussentje (natuurlijk beschermingsmatrasje) onder de voeten of druk van een te krappe schoen.

Wat kan Podozorg voor u betekenen?

Onze Podozorgers kunnen allemaal een orthese voor u maken. Een orthese is een siliconen teenstukje dat op maat wordt gemaakt tussen de tenen. Er worden 2 componenten bij elkaar gevoegd, hierdoor is het materiaal na 5 minuten niet meer vervormbaar, maar blijft het wel aangenaam zacht. In die 5 minuten moet het stukje dus in de juiste vorm gebracht worden. De orthese zorgt ervoor dat de drukverdeling tussen de tenen veel gelijkmatiger wordt. Hierdoor neemt de piekdruk af en is de pijn al een stuk minder.

Podoloog en pedicure
Voorbeeld van een siliconen-orthese

Zowel podoloog als pedicure

Hoe fijn zou het zijn als de likdoorn na het maken van de orthese ook nog direct verwijderd kan worden zonder eerst weer een afspraak te moeten maken met een pedicure?

Sommige van onze Podozorgers hebben eerst een pedicure opleiding gevolgd waarna ze podologie zijn gaan studeren. Echter heeft het gros van de podologen deze volgorde niet aangehouden. Podozorg wil graag complete voetzorg leveren, dus zien we het belang van de vaardigheden van een pedicure binnen onze praktijken. Hierom heeft Podozorg een (medisch) pedicure opleiding gecreëerd voor podologen.

Dubbel resultaat

En dan heeft u geen pijnlijke likdoorn meer en zorgt de orthese voor een optimale drukverdeling. De pijn is weg en de likdoorn krijgt minder snel de kans om terug te groeien. Dat is complete voetzorg!

Heeft u ook zo’n pijnlijke likdoorn? Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak. Vraag naar de mogelijkheden binnen uw dichtstbijzijnde Podozorg vestiging. Klik op de onderstaande knop!

Vind een praktijk

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.